Cukeťák na plech zpět

Ingredience:
cuketa700 guzené tofu (vařená cizrna či čočka)200 ghraška50 g
celozrnné mouky (kdo je bezlepkář Hraška)50 gprášek do pečiva2 čaj. lžičkycibule2 ks
česnek3-5 stroužkuolivový olej50 gmajoránka2 čaj. lžičky
sůl špetkapórek nebo petrželka hrst
cuketa 700 g, uzené tofu (vařená cizrna či čočka) 200 g, hraška 50 g, celozrnné mouky (kdo je bezlepkář Hraška) 50 g, prášek do pečiva 2 čaj. lžičky, cibule 2 ks, česnek 3-5 stroužku, olivový olej 50 g, majoránka 2 čaj. lžičky, sůl špetka, pórek nebo petrželka hrst

Příprava

Jedna z inspirací na zpracování přerostlých cuket je cukeťák. Jelikož máme zásobu cuket, pečeme tuto dobrotu často a v různých kombinacích. Cuketu není potřeba oškrábat ani vydlabat. Jen si ji nastrouháme na jemno a po 15 min vymačkáme přebytečnou vodu.

Do těsta můžeme přidat cokoliv co máme rádi a vždy je to moc chutné. Pro inspiraci: nastrouhané uzené tofu, vařenou cizrnu nebo fazole (zlehka promixujeme), vařenou červenou nebo zelenou čočku (doporučuji přidat trochu rajského protluku). Pokud nemám uvařené luštěniny, jednoduše přidám z konzervy ;-).
Chceme-li bezlepkovou variantu celozrnnou mouku nahradíme Hraškou. 

Jak na to:

  • Cuketu si nastrouháme na jemném struhadle a necháme cca 15 min stát (necháme v cedníku odkapávat přebytečnou vodu).
  • Mezitím si v míse smícháme Hrášku, mouku, prášek do pečiva, olej, na hrubo nastrouhané tofu (rozmixovanou cizrnu, fazole nebo celou čočku), na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený pórek (petržel) a koření..
  • Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu a vmícháme do směsi.
  • Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě zlehka potřeli olejem. 
  • Pečeme na 200°C/30-40 min.


2015-02-09 Hlavní chody

Poznámka

Hraška: Je to bezlepková směs z hrachu, kukuřice, jáhel a rýže, která se nejčastěji používá na zahušťování jídel pro bezlepkáře či jako náhražky strouhanky. Však použití v kuchyni, je více než široké.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojaperitiv
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI