Ingredience: | |||||
cuketa | 700 g | uzené tofu (vařená cizrna či čočka) | 200 g | hraška | 50 g |
celozrnné mouky (kdo je bezlepkář Hraška) | 50 g | prášek do pečiva | 2 čaj. lžičky | cibule | 2 ks |
česnek | 3-5 stroužku | olivový olej | 50 g | majoránka | 2 čaj. lžičky |
sůl | špetka | pórek nebo petrželka | hrst |
Jedna z inspirací na zpracování přerostlých cuket je cukeťák. Jelikož máme zásobu cuket, pečeme tuto dobrotu často a v různých kombinacích. Cuketu není potřeba oškrábat ani vydlabat. Jen si ji nastrouháme na jemno a po 15 min vymačkáme přebytečnou vodu.
Do těsta můžeme přidat cokoliv co máme rádi a vždy je to moc chutné. Pro inspiraci: nastrouhané uzené tofu, vařenou cizrnu nebo fazole (zlehka promixujeme), vařenou červenou nebo zelenou čočku (doporučuji přidat trochu rajského protluku). Pokud nemám uvařené luštěniny, jednoduše přidám z konzervy ;-).
Chceme-li bezlepkovou variantu celozrnnou mouku nahradíme Hraškou.
Jak na to:
Hraška: Je to bezlepková směs z hrachu, kukuřice, jáhel a rýže, která se nejčastěji používá na zahušťování jídel pro bezlepkáře či jako náhražky strouhanky. Však použití v kuchyni, je více než široké.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI