Cuketová omáčka s rajčátky, pórkem s tymiánem a rýží zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyvydlabaná, očištěná cuketa1/2 kscherry rajčátka8 - 10 ks
pórek50 gtymián dle chutisůl dle chuti
datlový sirup dle chutinať celeru dle potřebyvoda dle potřeby
rýže basmati dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, vydlabaná, očištěná cuketa 1/2 ks, cherry rajčátka 8 - 10 ks, pórek 50 g, tymián dle chuti, sůl dle chuti, datlový sirup dle chuti, nať celeru dle potřeby, voda dle potřeby, rýže basmati dle potřeby

Příprava

Domácí rajčátka, cuketky, bylinky, to prostě svádělo k jejich zužitkování.
Rajčata a cuketa jsou naše oblíbené suroviny v kuchyni, stejně jako České Ghíčko, které dodá připravovaným pokrmům jedinečnou chuť. Omáčka u dětí frčí, tato je jedna z našich oblíbených a já si na ni pochutnala společně se synem. Rychlá, snadná omáčka, když pospícháte, a nebo chcete mít rychle vařeno.

Než se pustíme do samotné přípravy omáčky, očistíme si a pokrájíme zeleninu. 
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou cuketu, rajčata, osolíme, zamícháme a dusíme, dle potřeby podlijeme vodou. 
Když máme zeleninu měkkou, přidáme bylinky, čerstvý tymián a petrželovou nať, dosladíme datlovým sirupem.
Připravenou omáčku rozmixujeme dohladka, podáváme s oblíbenou přílohou, my si ji dali s rýží.

2016-07-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI