Ingredience: | |||||
mladá cuketa | 600 g | mrkev | 200 g | celer | 150 g |
tvrdý sýr | 200 g | uzenina | 300 g | dětská krupička | 100 ml |
strouhanka | 100 ml | olej | 50 ml | prášek do pečiva | 1 ks |
vejce | 3 ks | česnek | 3 větší stroužky | větší cibule | 1 ks |
nakrájená zelená nať lahůdkové cibule | 2 hrsti | drcený kmín | 2 lžičky | sušená majoránka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | nakrájená čerstvý libeček | 2 lžíce |
tuk | na vymazání formy | krupička nebo strouhanka | na vysypání formy |
Před dvěma lety mě zaujal recept na cuketovou sekanou s mrkví na stránkách iGurmet. Recept jsem si upravila, o pár surovin vylepšila a každé léto si na ni pochutnáváme. Věřím, že bude chutnat i vám.
Cuketu důkladně umyjeme, nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, mírně osolíme, promícháme a necháme 10 minut vypotit. Poté pořádně vymačkáme puštěnou tekutinu.
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme společně se sýrem a uzeninou na hrubém a česnek na jemném slzičkovém struhadle. Promícháme s cuketou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli i všechny zbývající suroviny a opět důkladně promícháme.
Směs přemístíme do vymazané a vysypané zapékací nádoby a v předehřáté troubě na 175°C pečeme cca 40 - 50 minut do zlatavé barvy. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, je-li upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.
Můžeme podávat teplé i studené.
Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby a také na výšce cuketového těsta. Pekla jsem v zapékací míse o rozměrech 27 x 18 x 5 cm.
Pokud použijeme mladou cuketu, není třeba ji loupat, ani odstraňovat vnitřek s jadérky.
Kdo nemůže, nebo nemá rád zeleninu, může nahradit podušenými hříbky na cibulce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI