Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | bílá cibule | 1/2 ks | petržel | 1 ks |
pesto z řapíkatého celeru a česneku | 1/2 lžičky | bílá špičatá ředkev | 150 g | střední cuketa, vydlabaná a očištěná | 1 ks |
zelené fazolky | 2 hrsti | pórek | 30 g | rýžová smetana Natumi | 3 lžíce |
sůl | dle chuti | voda | dle potřeby | ||
Příloha: | |||||
celozrnné špagety | dle potřeby |
Jednoduchá, snadná, ale výborná omáčka ke špagetám. Nechtělo se mi vymýšlet nic složitého, měla jsem chuť na něco bez masa a lehkého. Zelené fazolky jsme dlouho neměli a cuket máme velkou zásobu ze zahrádky. Vznikla velmi jemná omáčka, ale zároveň příjemně aromatická po přidaném pestu.
Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, bílou ředkev, najemno pokrájenou petržel, osolíme, lehce podlijeme vodou. Vody udržujeme tolik, aby se nám omáčka nepřichytila.
Když je zelenina měkká přidáme pórek, zelené fazolky, pesto z celeru, rýžovou smetanu a krátce prohřejeme. Podáváme s oblíbenou přílohou. Já nám připravila celozrnné špagety.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI