Ingredience: | |||||
jemně nastrouhaná cuketa | 250 g | jemně nastrouhaný uzený eidam | 150 g | vejce | 2 ks |
škrobová moučka | 7 lžic | třešničky mozzarelly | 15 - 20 ks | sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti | tuk na smažení | dle potřeby | ||
Dip: | |||||
tvaroh | 250 g | sladká mletá paprika | 1 lžička | drobně nakrájená cibule | 1 ks |
nakrájená pažitka | 3 lžíce | mléko | na naředění | sůl | dle chuti |
Máte rádi překvapení na talíři? Zkuste cuketovo-sýrové těsto naplnit mozzarellou, nivou, nebo tvarůžky.
Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce a škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.
Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule.
Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy.
Podáváme s vychlazeným dipem.
Poznámka:
Množství škrobové moučky berte jako orientační. Hodně záleží na tom, kolik vody zbude po vymačkání v nastrouhané cuketě. Podle potřeby škrob přidáme.
Množství mozzarelly a utvořených koulí závisí na množství těsta v dlani. Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI