Cuketové placky zpět

Ingredience:
větší cuketa (700 - 800 g)1 ksstřední brambora1 ksvejce2 ks
žitná mouka3 - 4 vrchovaté lžícečesnek6 stroužkůsůl špetka
pepř špetkamajoránka špetka
větší cuketa (700 - 800 g) 1 ks, střední brambora 1 ks, vejce 2 ks, žitná mouka 3 - 4 vrchovaté lžíce, česnek 6 stroužků, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka

Příprava

Cukety jsou výbornou sezónní surovinou, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. Je to zelenina velmi všestranná, chutná a levná. A protože je cuketová sezóna právě v plném proudu, připravila jsem pro Vás další recept z cukety podle zásad stravování Lenky Kořínkové.

1 větší cuketu oloupeme a nastrouháme na jemno. U přezrálejší odstraníme změklý vnitřek se semeny. Nastrouhanou cuketu osolíme, zamícháme a necháme zhruba 1/2 hodiny odpočinout. Vodu, kterou potom cuketa pustí, slijeme a hmotu ještě přes cedník vymačkáme. Přistrouháme 1 střední bramboru, přidáme 2 vejce (žloutky), špetku soli, pepře, majoránku a prolisovaný česnek podle chuti. Přidáme 3 vrchovaté PL tmavé žitné mouky a zpracujeme těsto, které by mělo být o něco hustší než na klasický bramborák.

Z připraveného těsta smažíme placky. Těsto nabíráme lžící a na pánvi z něj tvarujeme menší a poněkud silnější placky.
Placky se opékají z obou stran dozlatova. Musejí mít opečený povrch a vnitřek trochu měkčí.
Z uvedeného množství uděláme asi 15 menších placiček.

2014-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI