Ingredience: | |||||
nahrubo nastrouhaná cuketa | 500 g | vejce | 3 ks | jemné ovesné vločky | 100 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | najemno nastrouhaný sýr Gouda | 80 g |
zelené čerstvé bylinky | dle chuti |
Na období čerstvých malých i velkých cuket se těším každý rok. Sama je nepěstuji, ale valí se na mě ze všech stran. Aktuálně díky za přísun Marki a Romanovi.
A já potom jen přemýšlím, hledám, překládám, kombinuji a tvořím. Cuketa je, podle mě, geniální zelenina. Líbí se mi, že ji můžete použít do sladkých i slaných jídel, použít ji do moučníku, ale i k masu, udělat z ní slané koláče, placky, grilovat. Je dokonale všestranná.
Proč zrovna tyhle placky? Líbí se mi na nich, že v nich není žádná mouka, ale místo toho ovesné vločky. Ty používám na pečení velice ráda. Tento recept je navíc vhodný pro celiaky, koupíte-li bezlepkové ovesné vločky.
Cukety nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Osolte a nechejte chvíli "vypotit", aby se cuketa zbavila přebytečné vody. Vodu vymačkejte.
Přidejte vejce a promíchejte. Nasypejte ovesné vločky a nastrouhaný sýr. Ochuťte pepřem a nasypejte čerstvé bylinky.
Umíchejte těsto, které necháte půl hodiny odpočívat. Ovesné vločky nasají tekutinu a vznikne hustější těsto.
Z těsta tvořte placičky a smažte z obou stran v rozpáleném slunečnicovém oleji.
Podávejte třeba jako výborný oběd s bramborem, bramborovou kaší nebo salátem. Jsou výborné i studené, jako svačina nebo lehká večeře.
Připravte si třeba dip z bílého jogurtu, česneku a bylinek.
Náš tip: Místo ovesných vloček můžete použít polohrubou mouku.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI