Ingredience: | |||||
menší cuketa | 1 ks | menší cibulka | 1 ks | čerstvé oregano | 1 lžíce |
kvalitní šunka | 100 g | smetana na vaření | 200 ml | olivový olej | 1 lžíce |
pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka | vejce | 1 ks |
strouhaný čedar / ementál | 100 g | ||||
Bramborová kaše: | |||||
brambora | 2 ks | mléko | 0,5 dcl | ||
Na vymazání a vysypání: | |||||
máslo | 1 plátek | strouhanka | 1 hrstička |
Jsou dvě varianty, kdy by se vám mohl tento recept hodit. Buďto vám zbyla od oběda bramborová kaše nebo máte doma přebytečné cukety. Oboje je správný impuls, abychom si upekly tento super rychlý nákyp, který děti milují.
Cibuli nakrájejte na kostičky, šunku nakrájejte na malé nudličky a omytou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
Zeleninu a šunku lehce orestujte na olivovém oleji, přidejte bylinky a zalijte smetanou. Nechte smetanu trochu zredukovat a eventuálně dochuťte solí a pepřem.
Z bílku ušlehejte pevný sníh. Do bramborové kaše přimíchejte žloutek a strouhaný sýr. Do směsi lehce zamíchejte sníh.
Zapékací misku vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno misky rozprostřete cuketovou směs.
Na cukety lžící lehce navršte bramborovou kaši a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 170 stupňů.
Nákyp nemusíte péct dlouho, kromě vejce jsou všechny suroviny už uvařené. V momentě kdy bramborová čepice vyběhne jako suflé a vytvoří se lehká kůrčička máte hotovo.
Nákyp podávejte se zeleninovým salátem. Chutná skvěle teplý i studený.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI