Ingredience: | |||||
rostlinný olej | 3 - 4 lžíce | středně velká cibule, nakrájená nadrobno | 2 ks | čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno | 1 - 3 ks |
česnek, nasekaný nadrobno | 2 - 3 stroužky | čerstvý zázvor, nastrouhaný | 2 cm | kurkuma | 1 lžička |
mletý římský kmín | 2 lžičky | mleté chilli | 1 - 3 lžičky | koření Curry Madrás | 1 lžíce |
kuřecí nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky | 500 g | mořská sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
krájená sterilovaná rajčata | 400 g | koření Garam Masala | 1 lžička | citron nebo limeta - šťáva | 1/2 ks |
čerstvý koriandr | na dozdobení |
Je Vám zima ? Zahřejte se ostře kořeněným Curry Madrás. Pokrm to je velice chutný a jednoduchý na přípravu.
Kousky kuřete osolte, opepřete a odložte stranou.
Ve větším nejlépe litinovém hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout (trvá to asi 4-5minut).
Přihoďte chilli papričky, česnek, zázvor a nechte 2-3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, římský kmín, chilli koření znovu asi minutu opékejte. Přidejte kuře a opečte ho. Přilijte 300ml vody a přidejte rajčata. Vše přiveďte k varu. Ztlumte teplotu hořáku a nechte cca 30min pobublávat zakryté pokličkou. Průběžně ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte pepř. Pokud se bude voda odpařovat příliš rychle, dolijte ji. Nakonec přidejte koření Garam Masala a ještě 10 minut povařte nyní již bez pokličky. Na závěr dochuťte citrusovou šťávou. Na talíři posypte pokrájeným čerstvým koriandrem.
Jako přílohu můžete zvolit rýži Basmati, jasmínovou rýži nebo chleba NAAN.
Množství chilli papriček si můžete upravit podle toho jak pálivé jídlo chcete mít.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI