Cviklové Pšenotto s medvedím špenátom zpět

Ingredience:
pšeno150 gveľká cvikla1 ksšpenát čerstvý150 g
medvedí cesnak2 veľké hrstejarní cibuľka2 ksslnečnicové semienko dle chuti
datlí5 kstempeh (údený alebo smažený) dle chuti
pšeno 150 g, veľká cvikla 1 ks, špenát čerstvý 150 g, medvedí cesnak 2 veľké hrste, jarní cibuľka 2 ks, slnečnicové semienko dle chuti, datlí 5 ks, tempeh (údený alebo smažený) dle chuti

Příprava

Ano opat cvikla, dobrožrúti jednoducho často varia "lokálne" a nevieme ako vy,ale my cviklu zbožňujeme..

Veľmi jednoduchý recept, opäť ochutený čerstvo natrhaným medvedím cesnakom. 
Hodí sa na toto šialené, prechodné ročné obdobie. Ak ste fanúšik ,,pikantného,, pridajte si do špenátu chilli papričku a určite vás to príjemne zahreje. 
Tak varechy nachystať a ide sa na to.

Pšeno si prepláchnite horúcou vodou, krátko orestujte v hrnci a zalejte vodou.
Pridajte ošúpanú, nastrúhanú cviklu, osolte a spolu uvarte.
Kým sa pšeno varí, podusíte si vo woku na kokosovom oleji špenát s medvedím cesnakom a cibuľkou.
Osolte, po prípade korenie, slnečnicové semiačko a nakrájané datle.
Tempeh krátko opečte a môžte vychutnávať.

PS: Matúš ako fanúšik "eintopf" jedál (jednohrncových miešanín)si to zmiešal dokopy.
Je to na vás, tak dobré žrútstvo.

2015-04-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI