Ingredience: | |||||
dančí hřbet | 800 g | sušené švestky | 150 g | polohrubá mouka | 150 g |
voda | 150 ml | sádlo | 80 g | brambory | 250 g |
vejce | 2 ks | cibule | 2 ks | krémové žampiony | 400 g |
zeleninový vývar | 500 ml | smetana | 250 ml | pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti | kmín | dle chuti | rozmarýn | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
Dnešní recept je tentokrát z dančího masa, ke kterému se skvěle hodí například sušené švestky.
Dančí hřbet očistíme, a tenkým nožíkem uděláme otvor, aby nám vznikl vlastně takový dutý váleček, který naplníme sušenými švestkami. Maso osolíme, opepříme a posypeme divokým kořením. Já mám nejradši rozmarýn, který se ke zvěřině dokonale hodí. Takto naložené maso dáme odpočinout do lednice.
Mezitím si připravíme těsto na domácí krokety. Pro 4 porce budeme potřebovat, 150g polohrubé mouky, 150ml vody, 80g sádla, sůl, 250g brambor a 2 vejce. V hrnci rozpustíme sádlo s vodou a přivedeme k varu, jakmile tekutina začne vřít, přisypeme za stálého míchání mouku a stáhneme plamen. Hotové těsto poznáme tak, že se přestane lepit na stěny hrnce. Necháme vychladit.
Uvaříme brambory ve slupce a také necháme vychladit. Vlažné brambory zbavíme sluky a nastrouháme. Když máme hotovo, vmícháme do těsta spolu s vejci. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Vytvarujeme krokety, mohou být válečky, nebo kuličky a obalíme v trojobalu. Osmažíme dozlatova.
Dále si připravíme žampionové cappuccino, na které použijeme krémové žampiony. Žampiony umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme rendlík a začneme restovat cibulku nakrájenou najemno. Jakmile cibulka chytne barvu, přidáme kmín, zamícháme a přisypeme žampiony. Vše dozlatova restujeme. Krásně zlatavou směs zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka krásně jemná.
Teď e čas vyndat maso z lednice, orestovat na pánvi ze všech stran a nechat dojít v troubě rozehřáté na 180° asi 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI