Ingredience: | |||||
dančí kotlet | 1 kg | plnotučná hořčice | 3 lžíce | ostrá francouzská hořčice | 1 lžíce |
med | 2 lžíce | česnek | 2 stroužky | máslo | 150 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 kuliček | sušený tymián, nebo větší snítka čerstvého | 1 lžička | hladká mouka | 1 lžíce |
dančí demi-glace, nebo hovězí vývar | 200 ml |
Další z receptů, co jsem ještě nestihla před pauzou zpracovat. Už se v tom začínám pomalu orientovat, ale jde to ztuha. Buď najdu recept a nebo fotky, nikdy ne obojí dohromady. Doufám, že jednou uspokojivě všechno doženu.
Každopádně tohle je další z řad dančích receptů (jestli si ještě někdo vzpomíná na moje "trable" s půlkou daňka).
Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme k němu bobkový list, nové koření, tymián a prolisovaný česnek a na velmi nízkém plameni ho přibližně 5 minut prohříváme, aby se koření rozvonělo. Do prochladlého másla poté vmícháme hořčici a med a vzniklou marinádou potřeme v pekáčku vyskládané, osolené a opepřené maso. Necháme v lednici odpočívat alespoň do druhého dne, klidně ale i 2 - 3 dny. Poté maso pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů 2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme v teple, výpek propasírujeme, podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a cca 15 minut ho necháme provařit. Maso buď vrátíme do omáčky prohřát, nebo ho na talíři přelijeme hotovou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI