Dětská hovězí směs na cibulce s mrkví, pórkem a jáhličkami s pažitkou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyhovězí zadní maso - ořech150 gcibule1 ks
střední mrkev3 kspórek50 gcizrnová mouka hladká1 lžíce
jáhly40 gvoda dle potřebysůl dle chuti
pažitka dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, hovězí zadní maso - ořech 150 g, cibule 1 ks, střední mrkev 3 ks, pórek 50 g, cizrnová mouka hladká 1 lžíce, jáhly 40 g, voda dle potřeby, sůl dle chuti, pažitka dle chuti

Příprava

Dnes jsem měla v kuchyni docela šrumec. Dopoledne jsem trávila na úřadech a dostala jsem se domů kolem jedenácté hodiny. Ještě, že naše dítko má na oběd polévku, kterou jsem měla připravenou z předchozího dne a hlavní chod až se vyspí. Máme doma medvídka, který mi dopřává dost času na vaření. Dokáže chrnět dvě, tři hodiny a tak jsem měla dost času.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené hovězí, osolíme a maso necháme zatáhnout, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkké, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a když je měkčí přidáme na kolečka pokrájený pórek. Rozkvrdláme si ve studené vodě cizrnovou mouku a omáčku s ní zahustíme, krátce povaříme. Podáváme s uvařenými jáhličkami. Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme 15-20 minut, stáhneme z plotny, necháme přiklopené a před podáním přidáme posekanou pažitku a z jáhel vytvarujeme kuličky.

2016-03-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI