Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | hovězí zadní maso - ořech | 150 g | cibule | 1 ks |
střední mrkev | 3 ks | pórek | 50 g | cizrnová mouka hladká | 1 lžíce |
jáhly | 40 g | voda | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pažitka | dle chuti |
Dnes jsem měla v kuchyni docela šrumec. Dopoledne jsem trávila na úřadech a dostala jsem se domů kolem jedenácté hodiny. Ještě, že naše dítko má na oběd polévku, kterou jsem měla připravenou z předchozího dne a hlavní chod až se vyspí. Máme doma medvídka, který mi dopřává dost času na vaření. Dokáže chrnět dvě, tři hodiny a tak jsem měla dost času.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené hovězí, osolíme a maso necháme zatáhnout, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkké, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a když je měkčí přidáme na kolečka pokrájený pórek. Rozkvrdláme si ve studené vodě cizrnovou mouku a omáčku s ní zahustíme, krátce povaříme. Podáváme s uvařenými jáhličkami. Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme 15-20 minut, stáhneme z plotny, necháme přiklopené a před podáním přidáme posekanou pažitku a z jáhel vytvarujeme kuličky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI