Dětské francouzské brambory s Českým Ghíčkem Bio zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymrkev2 - 3 kscibule2 ks
brambory5 ksvajíčka2 kssůl dle chuti
květák2 růžičkypetrželová nať na ozdobení
České Ghíčko Bio dle potřeby, mrkev 2 - 3 ks, cibule 2 ks, brambory 5 ks, vajíčka 2 ks, sůl dle chuti, květák 2 růžičky, petrželová nať na ozdobení

Příprava

Zapečenou zeleninu milujeme a francouzské brambory také. Většinou se u nás doma přidávala nějaká ta uzenina, ale ta rozhodně nepatří do jídelníčku dítěte. Po ochutnání už asi nikdy nic přidávat nebudeme. Jsou výborné, Ghí dodalo příjemnou máslovou chuť.
Pokud chcete typ na bezmasý oběd, je tu. Navíc si může pochutnat celá rodina.

Květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky, stejně tak mrkev a cibuli. Pekáček vymažeme Českým Ghíčkem a následně všechny suroviny do nej přesuneme, osolíme, přidáme navíc lžíci Ghí a celou směs zeleniny zamícháme. Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přiklopené na 180°C přibližně 20-30 minut. Do změknutí zeleniny. Nakonec odklopíme a zalijeme rozkvrdlanými, lehce osolenými vajíčky a krátce zapečeme, přibližně 8-10 minut.
Podáváme s nakládanými okurkami či jinou oblíbenou zeleninou. My milujeme nakládané cibulky. Ozdobíme naťovou petrželkou.

Dobrou chuť

2016-07-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI