Divočák na červené cibuli a česneku s červeným zelím zpět

Ingredience:
plec z divočáka i s kostícca 1 kgčervená cibule3 - 4 ksčesnek1 větší palice
koření na zvěřinu1 - 2 lžičkyhrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chuti
olej dle potřebyčervené zelí1 hlávkastřední cibule1 ks
větší jablko2 ksčervený vinný ocetcca 10 lžictřtinový cukrcca 6 lžic
plec z divočáka i s kostí cca 1 kg, červená cibule 3 - 4 ks, česnek 1 větší palice, koření na zvěřinu 1 - 2 lžičky, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, olej dle potřeby, červené zelí 1 hlávka, střední cibule 1 ks, větší jablko 2 ks, červený vinný ocet cca 10 lžic, třtinový cukr cca 6 lžic

Příprava

Zvěřinu jsem si zamilovala. Je to maso se specifickou chutí a vůni, která nemusí sedět každému, ale myslím, že ti co jí na chuť nepřišli, neměli spíše štěstí na opravdu čerstvý zdroj maso nebo špatnou přípravu. U nás je zvěřina oblíbená, jelikož máme ověřený zdroj a také protože, že zvěřina je málo tučná a lehce stravitelná. Protože maso, je samo o sobě moc dobré k jeho finální přípravě už moc nepotřebujete. Třeba jen dobré koření na zvěřinu, a pokud přidáte dušené zelí a bramborový knedlík máte skvělou kombinaci.

Maso si nejprve dočistíme (odblaníme). Červenou cibuli si oloupeme a nakrájíme na klínky, palici česneku horizontálně rozkrojíme (neloupeme). Maso si poté osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu a na oleji zprudka zatáhneme. Maso dáme stranou a na výpeku si zesklovatíme červenou cibuli a rozpůlenou palici česneku. Já vše dělám v pekáči s víkem, protože poté je pak dávám do trouby. Na zesklovatělou cibuli a česnek dáme zatáhnuté maso, podlijeme trochou vody. Zakrytý pekáč s masem, cibulí a česnekem pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu 30 minut.

Mezitím, co se nám peče maso, tak si připravíme zelí. Hlávku si rozkrojíme na čtvrtiny a pak nasekáme na nudličky. Také si oloupeme a nasekáme cibuli. Na troše oleje si zesklovatíme nasekanou cibuli a poté přidáme nasekané zelí. Posypeme polovinou množství třtinového cukru. Promícháme a necháme cca 10-15 minut dusit. Poté zelí solíme a opepříme, podlijeme polovinou množství vinného octa a necháme opět dusit, dokud částečně nezměkne (cca 15 minut). Dále si oloupeme jablko, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme k zelí. Dusíme, dokud zelí nezměkne (cca 10-15 minut) a dle potřeby dochutíme zbývajícím cukrem a vinným otcem.

Upečené maso jde krásně od kosti, tedy jej buď oloupeme, nebo nakrájíme a podáváme s dušeným červeným zelím a přílohou jakou máme rádi u nás je to bramborový knedlík. Nezapomeneme při podávání přidat pečenou červenou cibuli a česnek.

2019-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI