Domácí burger s tuňákovými placičkami zpět

Ingredience na placky:
tuňáková konzerva120 gkukuřice mražená/ konzerva60 gcizrnová mouka1 lžíce
strouhanka2-3 lžícesůl špetkapepř špetka
Paprikový dip:
zakysaná smetana0,5 kelímkuplnotučný tvaroh0,5 vaničkyoranžová paprika1/3 ks
petrželka hrstkasýr Grana Padano hrstkasůl špetka
Dále: houska4 ksrajče1 ks
ledový salát
tuňáková konzerva 120 g, kukuřice mražená/ konzerva 60 g, cizrnová mouka 1 lžíce, strouhanka 2-3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, zakysaná smetana 0,5 kelímku, plnotučný tvaroh 0,5 vaničky, oranžová paprika 1/3 ks, petrželka hrstka, sýr Grana Padano hrstka, sůl špetka, Dále: , houska 4 ks, rajče 1 ks, ledový salát

Příprava

Že domácí burgery jsou čím dál tím víc oblíbené víme. Zkusila jsem tedy zdravou verzi i pro ty nejmenší. Když děti navykneme na dobré domácí dipy, určitě si na tatarku ani nevzpomenou.

Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty uplácáme karbanátky, které pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. 

Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a najemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.

Housku plníme dipem, karbanátkem,rajčátkem a ledovým salátem. 

Dětská specifika:

  • ryby jsou doporučovány od 1 roku
  • taktéž i tvaroh je kvůli vysokému obsahu bílkovin doporučován od 1 roku
  • malým dětem a dětem s citlivým trávením dejte raději bílé pečivo bez zrníček a semínek
2015-02-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI