Ingredience: | |||||
větší brambory | 6 ks | cibule | 1 ks | česnek | 4 stroužky |
drcený kmín | dle chuti | sypká červená uzená paprika | dle chuti | čerstvá majoránka | dle chuti |
větší červená paprika | 1 ks | namočené hříbky | hrst | sádlo | 1 lžíce |
poctivé uzenářské špekáčky | 4 ks | hraška pikant | na zahuštění | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Občas najdu v obchodě výborné uzenářské špekáčky a hned je z nich chutný oběd nebo večeře - buřtgulášek.
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory. Vše zasypeme uzenou červenou paprikou, zamícháme. Přidáme drcený kmín, namočené houby a pokrájenou červenou papriku, utřený česnek, čerstvou majoránku, pepř a sůl a podlijeme horkou vodou. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké. V hrnku rozkvrdláme hrašku a ještě povaříme.
Podáváme s pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI