Ingredience: | |||||
brambory | 500 g | vejce | 1 ks | polohrubá mouka | 250 g |
sůl | špetka | rajčata | 500 g | pepř | špetka |
víno | 1 dcl | sušená rajčata | hrst | česnek | 1 stroužek |
chilli paprička | 1 ks | celer | 1 ks | mrkev | 1 ks |
opražená slanina | 100 g |
Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?
Na gnocchi potřebujeme 500g brambor, 1 vejce a 250g polohrubé mouky. Uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, z něhož vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka. V osolené vodě povaříme, dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu.
Na omáčku si připravíme 500g čerstvých rajčat, které necháme 20 minut podusit, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme trochu vína, pár sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 chilli papričku a necháme mírně povařit. Opět dochutíme solí a pepřem.
Jako malé vylepšení jsme přidali celer a mrkev nakrájené na tenké plátky a 100g opražené slaniny.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI