Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata zpět

Ingredience:
brambory500 gvejce1 kspolohrubá mouka250 g
sůl špetkarajčata500 gpepř špetka
víno1 dclsušená rajčata hrstčesnek1 stroužek
chilli paprička1 ksceler1 ksmrkev1 ks
opražená slanina100 g
brambory 500 g, vejce 1 ks, polohrubá mouka 250 g, sůl špetka, rajčata 500 g, pepř špetka, víno 1 dcl, sušená rajčata hrst, česnek 1 stroužek, chilli paprička 1 ks, celer 1 ks, mrkev 1 ks, opražená slanina 100 g

Příprava

Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?

Na gnocchi potřebujeme 500g brambor, 1 vejce a 250g polohrubé mouky. Uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, z něhož vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka. V osolené vodě povaříme, dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu.

Na omáčku si připravíme 500g čerstvých rajčat, které necháme 20 minut podusit, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme trochu vína, pár sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 chilli papričku a necháme mírně povařit. Opět dochutíme solí a pepřem.

Jako malé vylepšení jsme přidali celer a mrkev nakrájené na tenké plátky a 100g opražené slaniny.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI