Celozrnné bulky (8 ks): | |||||
hladká mouka | 100 g | clozrnná špaldová mouka | 300 g | voda | 250 ml |
máslo | 40 g | sušené droždí | 1 balíček | cukr krystal | 1 lžička |
sůl | 1 a 1/2 lžičky | drcený kmín | 1/2 lžičky | sezamová semínka | dle potřeby |
Karbanátky (8 ks): | |||||
mleté hovězí maso | 500 g | vejce | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
sůl | 1 lžička | majoránka | 1/2 lžičky | ||
Dresink: | |||||
zakysaná smetana 15% | 200 g | menší cibule | 1/2 ks | sterilovaná okurka | 1 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžička | řeřicha | hrst | sůl | dle chuti |
cukr | dle chuti | ||||
Na ozdobu: | |||||
plátkový sýr | 4 ks | ledový salát | dle potřeby | rajče | dle potřeby |
Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii (smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.
Celozrnné bulky 8 ks:
Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Karbenátky 8 ks:
Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.
Dresink:
Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.
Na ozdobu:
Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI