Domácí langoše zpět

Ingredience:
hladká mouka3 kelímkyjogurt1 kelímeksůl špetka
jedlá soda lžičkaolej0,5 dcldroždí půl kostky
mléko1 kelímekvejce1 ks
Na posypání:
strouhaný sýr hrstdomácí kečup dle chutiprolisovaný česnek dle chuti
hladká mouka 3 kelímky, jogurt 1 kelímek, sůl špetka, jedlá soda lžička, olej 0,5 dcl, droždí půl kostky, mléko 1 kelímek, vejce 1 ks, strouhaný sýr hrst, domácí kečup dle chuti, prolisovaný česnek dle chuti

Příprava

Na tyhle skvělé langoše použijte jeden kelímek velikosti jogurtu. Nemusí být samo striktně od jogurtu, ale tam kde je psáno kelímek, vemte vždy stejný objem nádoby. Však víme!

Nejprve si připravíme kvásek. Do menší misky si dáme asi deci vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku mouky.Necháme nakynout. Do větší mísy si připravíme mouku,sůl, sodu a přidáme vykynutý kvásek. Pak přidáme jogurt, vejce, olej a zbytek mléka. Promícháme. Těsto se nesmí lepit, popřípadě připáme trochu mouky a necháme kynout na teplém místě. Nechte asi 45 min až hodinu. Pak z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na placku o rozměru 10 cm a smažíme v oleji. Hotové pak mažeme česnekem, zdobíme nejlépe domácím kečupem a sypeme sýrem.

2015-01-12 Hlavní chody

Poznámka

Recept na domácí kečup najdete též pod mým profilem zde na pažitce.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI