Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky zpět

Na placky:
celozrnné / žitné mouka250 gvoda150 mlsůl1 lžička
olej2-3 pol. lžíce
Směs:
sojové ďobáčky (1 bal)150 gcibule1 ksčervené fazole1 konzerva
kukuřice3 lžícemalinká chilli paprička1 kssul špetka
pepř špetkakoření dle chuti (mexické, adžika, grilovací) špetkačervená paprika1 ks
celozrnné / žitné mouka 250 g, voda 150 ml, sůl 1 lžička, olej 2-3 pol. lžíce, sojové ďobáčky (1 bal) 150 g, cibule 1 ks, červené fazole 1 konzerva, kukuřice 3 lžíce, malinká chilli paprička 1 ks, sul špetka, pepř špetka, koření dle chuti (mexické, adžika, grilovací) špetka, červená paprika 1 ks

Příprava

Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky. Další tip na zajímavé jídlo se sojovým masem a zeleninou. Placku nekupujte a usmažte si vlastní. Kdo nesnese olej, může upéct na pečícím papíře. 

Ze směsi vypracujeme tužší těsto a vyválíme placky, které opečeme na sucho na teflonové pánvi.

Na olivovém oleji orestujeme sojové ďobáčky (tak se tento produkt opravdu jmenuje) s cibulkou, přidáme konzervu mexických fazolí s kukuřicí, kousky papriky, nasekanou chilli papričku, dochutíme kořením dle chuti a směsí naplníme teplé placky.

Improvizujte klidně dle chutí. Klidně přidejte česnek a lžičku protlaku. Pokud nesnesete příliž ostré jídlo, dejte méně papričky.

2014-10-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI