Ingredience: | |||||
mleté maso (hovězí + vepřové) | 500 g | krémžská hořčice | 1 lžička | sůl | 1 lžička |
sušený česnek | 1/2 lžičky | cibule nakrájená na jemno | 1/2 ks | čerstvý drcený pepř | špetka |
nasekaná petrželka | 1/2 lžičky | ||||
Dále budete potřebovat: | |||||
bulky | 4 ks | ledový salát | 4 listy | dresing do burgerů | 4 lžíce |
jemný kečup | 4 lžičky | sýr čedar/eidam | 4 plátky | velká rajčata pokrájená na tenké plátky | 2 ks |
okurka | 12 tenkých plátků | velká cibule | 1 ks | med | 1 lžička |
slnina | 6 plátků | řepkový olej na smažení | 2 a více lžic | špejle s hroty | 4 ks |
Chcete poctivý burger snadno a rychle? Máte dvě možnosti:
1. Zajděte do jedné z mnoha dobře hodnocených "burgráren"! Osobně Vám moc ráda doporučím hned dvě. Protože s přítelem hamburgery s oblibou zkoušíme nejen doma, ochutnala jsem už mnoho vzorků po celé ČR. Z vlastní zkušenosti Vám tedy doporučuji Burger Club v Lednici na Moravě. Jestli to máte blíže do jižních Čech, určitě zajděte v Českých Budějovicích do Pizza & Burger Big Poppa - nejlépe na Poppa burger se švestkovou omáčkou! Jestli tyto podniky znáte, určitě napište vlastní dojmy nebo přidejte tip na další!
2. Druhá možnost jak přijít k výbornému burgeru snadno a rychle je oslovit někoho, kdo ho za vás podle následujícího receptu připraví. Jinak to nepůjde.
Tak jde se na to? Můj San Francisco se skládá z přísad, které máme na tomto jídle nejraději: kvalitní hovězí maso, zelenina a medová cibulka. Opečená slanina je už jen bonusovou třešničkou na dortu, když chci svého chlapa potěšit ještě o něco víc. Jaký český muž nemá rád slaninu? No vidíte.
Mleté maso smícháme s hořčicí, solí, sušeným česnekem, na jemno nakrájenou cibulí, pepřem a petrželkou. Hmotu rozdělíme na 4 části a vytvarujeme symetrické burgery, které uložíme do lednice.
Bulky koupené či upečené necháme vychladnout a následně překrojíme vejpůl. Obě poloviny krátce opečeme na suché rozehřáté teflonové pánvi.
Následně překrojíme plátky slaniny vejpůl a opečeme je dozlatova na vlastním sádle. Přeneseme na talířek s kuchyňskými utěrkami a zbavíme přebytečného tuku.
Cibuli pokrájíme na kolečka, posypeme špetkou soli a opečeme na lžičce oleje. Na zezlátlou cibulku přikápneme lžičku medu a připravenou cibulku uschováme stranou.
Ostrým nožem si nakrájíme na tenké plátky rajčata a okurku. Omyjeme listy ledového salátu a natrháme na ideální velikost do bulek.
Do pánve s hlubokým dnem nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozehřát. Připravené maso vyjmeme z lednice a dvěma prsty utvoříme uprostřed každého burgeru malý důlek. Opékáme nejprve důlkem směrem dolů z každé strany minimálně 2-3 minuty podle preference. Já mám ráda dobře propečený burger, který se dělá z každé strany alespoň 5 minut. V poslední minutě maso poklademe plátkem sýra.
Spodní díl bulky potřeme dresingem, poklademe salátem, následně masem s plátkem sýra, okurkou, rajčaty, slaninou a medovou cibulkou. Přiklopíme vrchní polovinou bulky potřenou kečupem a propíchneme ostrou špejlí uprostřed.
Burgery servírujeme samostatně, s hranolkami nebo se zeleninou. A jak se takový pořádný mazel jí? JEDINĚ RUKAMA a s dobrou náladou! Užijte si ho.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI