Tortilla: | |||||
špaldová hladká mouka | 125 g | špaldová mouka jemně mletá celozrnná | 125 g | horká voda | 140 ml |
sádlo | 50 g | ||||
Náplň: | |||||
kuřecí prsní řízky | 2 ks | koření baby gril | dle chuti | sůl | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | cibule | 1 ks | rajčata | 2 ks |
listy ledového salátu | dle potřeby | ||||
Dresink: | |||||
bílý jogurt | 1 kelímek | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
pažitka | dle chuti | citron | dle chuti |
Když nás honí mlsná a potřebuji rychlé jídlo tak jsou to právě domácí tortilly.
Na olivovém oleji zatáhneme kuřecí maso, přidáme koření, sůl a orestujeme.
Pokrájíme si cibuli, rajčata a připravíme listy ledového salátu.
Dresink si připravíme tak, že ochutíme bilý jogurt solí a pepřem. Nakrájíme si pažitku a vmícháme do jogurtu. Ochutíme ještě citronovou šťávou.
Na tortillu smícháme všechny ingredience a necháme chvíli odpočnout. Poté uválíme placky a dáme na rozpálenou pánev, na které je na sucho pečeme. Počkáme, dokud lehce nezhnědnou.
Opečenou tortillu potřeme směsí jogrutu, dáme list ledového salátu, maso, zeleninu, zabalíme podáváme. Kdo má rád hodně dresinku přidá si dresink na maso a zeleninu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI