Ingredience na těsto: | |||||
hladká mouka | 250 g | mléko | 10 pol. lžic | vejce | 3 ks |
sůl | 1 špetka | ||||
K zapečení: | |||||
čerstvé houby | 1 hrst | slanina | 1 kousek | cibule | 1 ks |
petrželka | 1 hrst | libeček | 1 hrst | niva | 1 kousek |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | máslo |
Domácí "těstoviny" jsou prostě nejvíc. Jakmile jejich výrobu a přípravu budete mít v ruce, budete je dělat neustále.
Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.
Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.
Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách " strouháme" do vody spätzle.
Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200C zapéct.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI