Ingredience: | |||||
mleté drůbeží maso | 500 g | větší cibule + 1 cibule do pekáčku | 2 ks | domácí strouhanka | 1 a 1/2 lžíce |
vejce | 1 ks | česnek | 4 stroužky | sušená rajčtaa v oleji | dle potřeby |
pepř | dle chuti | zelené olivy | dle chuti | sůl | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby | bylinky | dle chuti | jarní cibulka | dle chuti |
Příloha: | |||||
bramborová kaše | dle potřeby |
Dnes jsem měla krásné kuřecí maso a tak jsem maso doma umlela a přidala jsem bylinky podle italské kuchyně.
Maso promícháme s vejci, pokrájenou cibulí, všemi drcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přidáme podle potřeby další bylinky. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.
Můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku. Uděláme jednu větší šišku, kterou vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryjeme na cca 20 minut alobalem. Po této době pečeme odkryté. Na konci pečení přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli a dál pečeme dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI