Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem zpět

Ingredience:
hladká mouka500 golej100 mlžloutky2 ks
moučkový cukr100 gmléko250 mldroždí40 g
sůl1 špetkažloutek na pomašlování1 ks
Krém ala šódó:
mléko750 mlcukr1 lžícevanilkový pudink1 ks
rum1 lžíce
hladká mouka 500 g, olej 100 ml, žloutky 2 ks, moučkový cukr 100 g, mléko 250 ml, droždí 40 g, sůl 1 špetka, žloutek na pomašlování 1 ks, mléko 750 ml, cukr 1 lžíce, vanilkový pudink 1 ks, rum 1 lžíce

Příprava

Máte rádi buchtičky se šodó? A znáte „pravítkovou metodu“ – tedy buchtičky bez koulení. A tady je receptík pro vás, ale nečekejte pravé vinné šodó, my máme rádi takou tu pudingovou klasiku s rumíkem.

Nejdříve si necháme vzejít z mléka, cukru a droždí kvásek. Kvásek včetně mléka přidáme k ostatním ingrediencím a v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Klasický postup na výrobu buchtiček je odkrajovat lžící kousky a koulet jednotlivé kuličky, které se skládají na vymaštěný plech. Druhá varianta je zcela jednoduchá a mnohem rychlejší. Z těsta si vyválíme „provázky“, které klademe na vymaštěný plech a teprve na něm je rozkrájíme nožem na čtverečky. Vyskládané buchtičky pomašlujeme rozšlehaným žloutkem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, kde pečeme do zlatova. Z tohoto množství ingrediencí uděláte množství těsta na malý plech nebo na pekáč. Krém připravíme tak, že z uvedených ingrediencí uvaříme řidší puding, kterým buchtičky přelijeme.

2022-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI