Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem alá šodó zpět

Ingredience:
hladká mouka500 golej100 mlžloutek2 ks
moučkový cukr100 gmléko250 mldroždí40 g
sůl špetkažloutek na pomašlování1 ks
Krém alá šodó:
mléko750 mlcukr dle chutivanilkový puding1 ks
rum dle chuti
hladká mouka 500 g, olej 100 ml, žloutek 2 ks, moučkový cukr 100 g, mléko 250 ml, droždí 40 g, sůl špetka, žloutek na pomašlování 1 ks, mléko 750 ml, cukr dle chuti, vanilkový puding 1 ks, rum dle chuti

Příprava

Už dlouho byla u nás doma poptávka po buchtičkách se šodó. Tak včera přišel ten správný čas a já se na ně vrhla, ale jelikož jsem neustále ve skluzu, tak jsem zvolila "pravítkovou metodu" - tedy buchtičky bez koulení. A tady je receptík pro vás, ale nečekejte pravé vinné šodó, m máme rádi takovou tu pudingovou klasiku s rumíkem.

Nejdříve si necháme vzejít z mléka, cukru a droždí kvásek. Kvásek včetně mléka přidáme k ostatním ingrediencím a v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Klasický postup na výrobu buchtiček je odkrajovat lžící kousky a koulet jednotlivé kuličky, které se skládají na vymaštěný plech. Druhá varianta je zcela jednoduchá a mnohem rychlejší. Z těsta si vyválíme "provázky", které klademe na vymaštěný plech a teprve na něm je rozkrájíme nožem na čtverečky. Vyskládané buchtičky pomašlujeme rozšlehaným žloutkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C, kde pečeme do zlatova. Z tohoto množství ingrediencí uděláte množství těsta na malý plech nebo na pekáč. Krém připravíme tak, že z uvedených ingrediencí uvaříme řidší puding, kterým buchtičky přelijeme.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI