Ingredience: | |||||
hladká mouka | 500 g | olej | 100 ml | žloutek | 2 ks |
moučkový cukr | 100 g | mléko | 250 ml | droždí | 40 g |
sůl | špetka | žloutek na pomašlování | 1 ks | ||
Krém alá šodó: | |||||
mléko | 750 ml | cukr | dle chuti | vanilkový puding | 1 ks |
rum | dle chuti |
Už dlouho byla u nás doma poptávka po buchtičkách se šodó. Tak včera přišel ten správný čas a já se na ně vrhla, ale jelikož jsem neustále ve skluzu, tak jsem zvolila "pravítkovou metodu" - tedy buchtičky bez koulení. A tady je receptík pro vás, ale nečekejte pravé vinné šodó, m máme rádi takovou tu pudingovou klasiku s rumíkem.
Nejdříve si necháme vzejít z mléka, cukru a droždí kvásek. Kvásek včetně mléka přidáme k ostatním ingrediencím a v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Klasický postup na výrobu buchtiček je odkrajovat lžící kousky a koulet jednotlivé kuličky, které se skládají na vymaštěný plech. Druhá varianta je zcela jednoduchá a mnohem rychlejší. Z těsta si vyválíme "provázky", které klademe na vymaštěný plech a teprve na něm je rozkrájíme nožem na čtverečky. Vyskládané buchtičky pomašlujeme rozšlehaným žloutkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C, kde pečeme do zlatova. Z tohoto množství ingrediencí uděláte množství těsta na malý plech nebo na pekáč. Krém připravíme tak, že z uvedených ingrediencí uvaříme řidší puding, kterým buchtičky přelijeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI