Ingredience: | |||||
olivový olej | 2 lžíce | pórek | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
tymián | 2 snítky | kuřecí prsní řízky | 4 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | nové brambory (ideálně malé) | 400 g | kuřecí vývar | 800 ml |
čerstvý hrášek (nebo mražený) | 200 g | zelený chřest | 1 svazek | citron | dle chuti |
Polévka a hlavní jídlo v jednom.
Rychle hotové a lehké jídlo, přesně dělané do teplého počasí. Kombinace kuřecího masa s křupavou zeleninou ve vývaru, kterému ten správný šmrnc dodá citrónová šťáva je prostě boží.
Pórek pokrájejte na tenká kolečka, česnek na plátky a ze snítek tymiánu odrhněte lístky. V hrnci nechte rozehřát olivový olej, přidejte pórek, česnek i lístky tymiánu. Na velmi mírné plamenu pomalu opékejte do měkka, přibližně 10 minut.
Zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory. Podle velikosti je buď nechte vcelku, přepulte nebo pokrájejte. Přiveďte k varu a přidejte kuřecí prsa, která jste předem posolili a opepřili. Maso bude ve vývaru potopené přibližně do poloviny. Pod pokličkou nechte dusit 15-20 minut (podle velikosti prsou).
Chřest pokrájejte na třetiny. Chřestové hlavičky dejte stranou a pokrájené chřestové stonky přidejte do hrnce. Vařte 5 minut.
Nakonec přidejte chřestové hlavičky a hrášek a ještě asi 3 minuty povařte.
Z hrnce vyndejte prsa. Každé prso nakrájejte na tenké plátky. Do talířů vlijte vývar se zeleninou a navrch položte pokrájené maso.
Servírujte se čtvrtkou citrónu. Podle mě je nejlepší do vývaru celou čtvrtku vymáčknout, ale nechte na každém, ať si polévku doladí podle vlastní chuti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI