Dušená vepřová játra se šťavnatými jablky zpět

Ingredience:
vepřová játra700 gvelká jablka3 ksvelká cibule1 ks
sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutimajoránka dle chuti
sádlo dle potřeby
vepřová játra 700 g, velká jablka 3 ks, velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, majoránka dle chuti, sádlo dle potřeby

Příprava

Játra s jablky jsou perfektní recept na všední den. Rychlé jídlo, které výborně chutná. Lehce kyselá a trochu sladká chuť jablek se výborně hodí  chuti jater a dodá jídlo šťavnatost. 

Vepřová játra klidně vyměňte za jemnější drůbeží, máte-li je radši. Kombinace jablka + játra funguje i tak. Uznáváme, že játra každému nepřirostla k srdci. My je doma máme moc rádi na různé způsoby. Ráda z nich dělám domácí paštiku (které se žádná nevrovná, říkám já. Dcera nesouhlasí, u té vede Májka).

Jako přílohu, můžete zvolit téměř cokoliv. Opékané brambory, rýži, bulgur, kroupy. Anebo kus čerstvě upečeného chleba.

Rozehřejte si pánev a rozpusťte na ní kousek sádla. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dejte ji osmahnout na rozehřáté sádlo.

Opečte cibuli pěkně dozlatova. Játra nakrájejte na větší nudličky. Jablko rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřince a nakrájejte každou čtvrtku ještě na kousky.

Játra osušte důkladně papírovou utěrkou a dejte na pánev k dozlatova opečené cibuli. Chvíli opékejte. 

Přidejte nakrájená jablka a opět opékejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Zalijte asi skleničkou vody, promíchejte a chvíli duste

Až jsou játra měkká, osolte, ochuťte majoránkou.

Podávejte s přílohou, na jakou právě máte chuť.

Dobrou chuť přeje Elly.

2018-04-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI