Ingredience: | |||||
vepřová játra | 700 g | velká jablka | 3 ks | velká cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti |
sádlo | dle potřeby |
Játra s jablky jsou perfektní recept na všední den. Rychlé jídlo, které výborně chutná. Lehce kyselá a trochu sladká chuť jablek se výborně hodí chuti jater a dodá jídlo šťavnatost.
Vepřová játra klidně vyměňte za jemnější drůbeží, máte-li je radši. Kombinace jablka + játra funguje i tak. Uznáváme, že játra každému nepřirostla k srdci. My je doma máme moc rádi na různé způsoby. Ráda z nich dělám domácí paštiku (které se žádná nevrovná, říkám já. Dcera nesouhlasí, u té vede Májka).
Jako přílohu, můžete zvolit téměř cokoliv. Opékané brambory, rýži, bulgur, kroupy. Anebo kus čerstvě upečeného chleba.
Rozehřejte si pánev a rozpusťte na ní kousek sádla. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dejte ji osmahnout na rozehřáté sádlo.
Opečte cibuli pěkně dozlatova. Játra nakrájejte na větší nudličky. Jablko rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřince a nakrájejte každou čtvrtku ještě na kousky.
Játra osušte důkladně papírovou utěrkou a dejte na pánev k dozlatova opečené cibuli. Chvíli opékejte.
Přidejte nakrájená jablka a opět opékejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Zalijte asi skleničkou vody, promíchejte a chvíli duste.
Až jsou játra měkká, osolte, ochuťte majoránkou.
Podávejte s přílohou, na jakou právě máte chuť.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI