Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky stejně velké jako maso, které jsme předtím zároveň osolili a opepřili. Pokud máte mladou cuketu, nemusíte ji loupat, klidně ji nechte se slupkou. Česnek promáčkneme čepelí nože a taktéž nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej a veškerou zeleninu a maso v něm orestujeme (v multicookeru funkce FRY - 15 minut). Poté stáhneme teplotu, podlijeme vínem, vodou či vývarem - tak, aby bylo maso ponořené, ale ne víc. Přidáme koření a necháme jen velmi pomalu probublávat. V multicookeru k tomu můžeme využít funkci STEW (3 hodiny).
Vaříme do změknutí masa nebo při pomalém vaření (na hranici bodu varu) i několik hodin. Občas zkontrolujeme a případně dolijeme další vodu, aby se směs nepřipálila. Po uvaření vybereme maso a koření, můžeme i část zeleniny. Zbytek zeleniny rozmixujeme i s částí vody na omáčku a maso (i zeleninu) do ní vrátíme. Podáváme například s bramborovou kaší.