Ingredience: | |||||
hovězí zadní | 600 g | cibule | 4 ks | cherry rajčata | 10 ks |
větší žampiony | 6 ks | mrkev | 1 ks | čerstvé oregano | dle chuti |
kmín | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
libeček | dle chuti | olej | dle potřeby |
Nenáročná omáčka s hovězím masem, která nezabere čas a skvěle se hodí do pomalého hrnce. Já takový nemám, tak jsem ji vařila v tlakáči.
Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Očistěte cibuli a překrojte ji na půl. Poloviny pak nakrájejte na plátky. Ve větším hrnci rozpalte olej a cibulku na něm pozvolna opékejte. Dejte si na čas třeba i 20 - 30 minut. Tím bude mít omáčka tmavě hnědou barvu a cibule se lépe rozvaří a zahustí ji.
Oloupanou mrkev nakrájejte na silná kolečka a žampiony na silnější plátky. Cibuli odhrňte stranou a opečte žampiony a mrkev. Promíchejte s cibulí a opět odhrňte stranou. Maso opečte ze všech stran. Promíchejte, rovnoměrně rozprostřete obsah hrnce, přihoďte rajčata, libeček, trochu kmínu a dle potřeby dosolte. Podlijte dostatečným množstvím vody, aby bylo vše ponořené, ale ne víc. Duste do měkka, zhruba hodinu, až hodinu a půl.
Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce bokem na talíř. Vyndejte i libeček a vyhoďte ho. Omáčku rozmixujte buď všechnu nebo část odeberte zbytek rozmixujte, záleží na vás, jak hustou chcete omáčku mít. Pokud je moc řídká, zredukujte ji, pokud je moc hustá, přilijte horký vývar nebo vodu. Dochuťte nasekaným oreganem.
Servírujte s pečenými nebo šťouchanými bramborami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI