Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 700 g | cibule | 3 ks | olej | dle potřeby |
česnek | 6 stroužků | červená kapie | 2 ks | loupaná rajčata | 400 g |
klobása chorizo | 1 ks | červené fazole | 1 plechovka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | uzená paprika | 2 lžičky | chilli vločky | dle chuti |
mletý koriandr | 1/2 lžičky | římský kmín | 1/2 lžičky | bobkový list | 1 ks |
skořice | špetka | cukr | cca 1 lžička |
Pokud máte rádi pikantní jídla a hovězí maso, mám pro vás tip na velmi chutný recept s fazolemi na mexický způsob.
Nejprve začněte cibulkou, kterou si nakrájíte nadrobno.
V tlakovém hrnci si na oleji osmahněte cibulku krásně dozlatova.
Přidejte maso nakrájené na kostky cca 3 x 3 cm. Osolte, opepřete a ze všech stran důkladně osmahněte.
Přidejte veškeré koření, rychle promíchejte a zalijte půl hrnkem vody. Ta zabrání tomu, aby se paprika začala připalovat a zhořkla. Zároveň pokud nemáte příliš moc tekutiny, cibule se vám lépe rozvaří a celý pokrm krásně zahustí.
Když se téměř všechna voda odpaří, dejte do hrnce rajčata, cukr, zavřete víko a nechte vařit přibližně hodinu. Ovšem záleží na kvalitě masa.
Mezitím, co se bude maso dusit, připravte si papriky. Ty si opalte přímo na plamenu sporáku a nebo pod grilem v troubě. Když jejich povrch úplně zčerná, dejte je do sáčku a nechte zapařit.
Po pár minutách oškrabejte nožem. Udělejte to ale jen tak, aby se neřeklo. Pár černých kousků tam nechte. Dodá to výbornou kouřovou chuť.
Po hodině upusťte páru a přidejte pokrájenou klobásu a papriku na proužky. Znova zavřete a dejte vařit na pouhých 5 minut.
Fazole opláchněte od nálevu, protože ten je hnusný nezávisle na výrobci. Ve výsledném pokrmu už se nevaří, ale jen se prohřejí.
Jako dochucení se výborně hodí čerstvý koriandr. Já ho bohužel neměla, ale vy si ho tam dejte klidně pořádnou čepici.
Jako příloha se hodí téměř cokoliv. Může to být tortilla, chleba, rýže...
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI