Ingredience: | |||||
jehněčí krk + plec + ramínko | 1 ks | sekaná rajčata | 1 konzerva | velká cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | mrkev | 2 ks | celer | 1/4 ks |
červené víno | 200 ml | sušený rozmarýn | 1 lžička | sušený tymián | 1 lžička |
třtinový cukr | 1 lžička | čerstvá petržel | hrstka | bobkový list | 2 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Jehněčí maso si buď oblíbíte, nebo zůstanete jeho celoživotním odpůrcem, čímž se myslím o mnoho ochudíte. U nás doma naštěstí patříme k té první skupině a jehněčí máme moc rádi. A když je navíc z domácích zdrojů, s láskou chované, není co řešit. Tento recept měl úspěch i u čtyřleté dcerky, která poslední dobou masu moc neholduje.
Maso pečlivě odblaníme a odstraníme přebytečný tuk (v něm se nejvíce drží ono neoblíbené "aroma"). Na troše oleje zprudka osmahneme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso pak přendáme do pomalého hrnce a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Když začne chytat barvu, přidáme ještě prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Poté přilijeme víno a necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Zatím si můžeme očistit mrkev a celer a nakrájet na kolečka či kostky. Ty pak přidáme do hrnce k masu a zalijeme sekanými rajčaty. Posypeme kořením, cukrem, solí a přelijeme směsí vína a cibulky. Necháme pomalit 8 hodin na LOW, pak už jen maso obereme z kostí, vrátíme do voňavého sosu a podáváme. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory, ale klidně i rýže, bulgur nebo kuskus. Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI