Ingredience: | |||||
střední lilek | 1 ks | cibule | 1 ks | mrkev | 2 ks |
česnek | 2 stroužky | koření typu garam masala - používám Shantinu Masalu od Sonnentoru | 1 lžička | rajčata (čerstvá nebo konzervovaná) | 1/2 kg |
bazalka | pár lístků | slunečnicový olej | dle potřeby |
Poprvé jsem tento rok ochutnala lilek ze skleníků Kořénkovy farmy Vícemil, kde pěstují bez průmyslových hnojiv a jakékoliv chemie. Je mnohem chutnější - dužina je pevnější a jeho chuť výraznější. Každý týden si dva nebo tři přihodím do nákupního košíku (pardon, bedýnky). Spolu s cibulí, mrkví, česnekem a čerstvou bazalkou vytvoří fajn letní jídlo.
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky, přihodíme mrkev na kolečka, lilek nakrájený na kostky a trochu posolíme, za občasného míchání restujeme asi pět minut. Přidáme koření a necháme rozvonět, poté přidáme konzervu sekaných rajčat, nebo rajčata čerstvá (nakrájená na kousky), dobře zamícháme a necháme pod pokličkou na mírném plameni dusit cca 30 - 45 minut. Občas zamícháme a zkontrolujeme, zda není třeba podlít trochou vody, ale já nepodlívám, šťáva z rajčat a zeleniny stačí.
Ochutnáme, osolíme a přidáme čerstvě mletý pepř. Na talíři ozdobte bazalkou, dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI