Dýňová omáčka s noky a kuřecím masem zpět

Ingredience:
dýně Hokaido1/3 kskuřecí prsa1/2 kgsmetana 30% dle potřeby
cibule1 kspetrželová nať velká hrstolej4 lžíce
sojová omáčka dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
červená paprika dle chutignocchi500 g
dýně Hokaido 1/3 ks, kuřecí prsa 1/2 kg, smetana 30% dle potřeby, cibule 1 ks, petrželová nať velká hrst, olej 4 lžíce, sojová omáčka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, červená paprika dle chuti, gnocchi 500 g

Příprava

Dýně se stala v posledních letech velice oblíbenou surovinou. Ani já jsem nezůstal pozadu a připravil z ní jednoduchou, rychlou a velmi chutnou omáčku, která zasytí celou rodinu.



Připravíme si suroviny a můžeme začít.

Kuřecí prsa zbavíme blanek a nakrájíme je na středně velké kostky.

Cibuli nakrájíme nadrobno.

Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa, která osolíme, opepříme a zaprášíme lžičkou červené papriky. Po osmažení je vyndáme děrovanou naběračkou, aby nám na pánvi zůstal výpek.

Na pánev nyní dáme semínek zbavenou dýni na malé kostičky, cibuli a petržel nasekanou nahrubo. Za stálého míchání necháme dýni změknout.

Po změknutí dýně, trvá to cca 15 minut, obsah pánve přendáme do nádoby vhodné pro mixování. Vše důkladně, dohladka rozmixujeme a vrátíme zpět na pánev. Zředíme smetanou.

Dochutíme sojovou omáčkou, solí, případně ještě pepřem. Noky připravíme dle návodu. Servírujeme posypané petrželí.

2017-01-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI