Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | dýně Hokaido | 250 g | petržel | 1/2 ks |
celer | 30 g | mrkev | 2 ks | pohanka | 40 g |
voda | dle potřeby | pažitka | na ozdobení |
Jedna z našich velmi oblíbených dětských omáček, která nezklame, když chci odlehčení od masa.
V páře si uvaříme pokrájenou dýni, petržel, celer, mrkev (dýni Hokaido jsem jen omyla, neloupala).
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou a po té povaříme 5 minut. Přiklopíme a necháme vsáknout vodu.
Zeleninu rozmixujeme, přidáme České Ghičko. V případě potřeby naředíme vodou, podáváme s pohankou, posypeme s pažitkou.
Nejšetrnější způsob přípravy pohanky:
pohanku zalijeme vroucí vodou, ochuťíme, přikryjeme pokličkou a přes noc necháme v teple bobtnat. Ráno bude hotová.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI