Ingredience: | |||||
dýně Hokkaido | 300 g | hladká pohanková mouka | 150 g | cizrnová mouka | 100 g |
sůl | 1 lžička | muškátový oříšek | špetka | rukola | 2 hrsti |
olivový olej | 2 lžíce | citronová šťáva | 1 lžíce | javorový sirup | 1 lžíce |
čerstvě mletý pepř | špetka | opražené vlašské ořechy | cca 50 g |
Teprve nedávno jsem v nějakém pořadu zaslechla, že gnocchi se vlastně čte "ňoky". A já jako správná foodblogerka všude znalecky říkala "noči". Přesto, že nyní už vím, jak se to správně vyslovuje, když vidím napsáno gnocchi, stále se mi tam cpe to moje noči.
Při hledání receptů na dýňové gnocchi jsem narazila ve větší míře na nutnost dýňového pyré. Ale jak už jste si asi z některých receptů všimli, jsem člověk šetřivý a nechce se mi zapínat troubu jen abych si udělala nějaké pyré. Proto jsem dýni nakrájela na kostičky, podlila troškou vody a podusila do měkka. Pak už jen nechat vychladnout, rozmačkat vidličkou a hotovo.
Abych udělala radost bezlepkářům, použila jsem mouku pohankovou. Ta krásně pojí a kompaktnost těsta nás tedy trápit nemusí. Pohankovou mouku jsem doplnila o mouku cizrnovou, ale není to nezbytně nutné. Pokud jí nemáte, jednoduše dejte o to víc pohankové. To jen já jsem takový blázen, že mám z jídla větší radost, když ho můžu nazývat "kompletním". Takže tu máme sacharidy z pohankové mouky, bílkoviny z cizrnové mouky a zeleninu v podobě dýně. Teď už stačí jen doplnit o nějaké ty zdravé tuky a čerstvou zeleninu a máme předpisový oběd.
Postup:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI