Ingredience: | |||||
rýže | cca 2 hrnky | menší dýně Hokkaido | 1/2 ks | cizrna | 1 konzerva |
sůl | dle chuti | sušené chilli | dle chuti | koriandr nebo alespoň petrželka | dle chuti |
kokosové mléko | cca 250 - 300 ml | zeleninový vývar | cca 400 ml | koření Garam masala | dle chuti |
mletá paprika | špetka | kokosový olej | dle potřeby |
V těchto chladnějších dnech to chce něco dobrého na zahřátí a kari je k tomuto účelu víc než ideálním. Je rychle hotové, vegetariánské a dokonce i veganské, plné vitamínů a díky kokosovému mléko i velmi syté. Takže, když už nevíte co s dýní a polévky jste se přejedli, zkuste tento lehký recept a budete naprosto spokojení.
Na pánev dáme trošku kokosového oleje a lehounce na něm opečeme kostičky dýně, přidáme koření Garam masala a minutku necháme za stálého míchání opéct, koření se tak úžasně rozvoní. Poté přilijeme trochu vývaru tak aby byla dýně téměř ponořená a necháme nezakryté za občasného míchání skoro vyvařit. V tomto okamžiku by měla být dýně krásně měkká. Vhodíme cizrnu a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme prohřát a dochutíme solí, kořením nebo jen chilli. Vmícháme čerstvý koriandr nebo petrželku, já osobně dávám obojí. A ihned podáváme s rýží.
Tip: všechny tekutiny jako vývar nebo kokosové mléko přiléváme pouze nutné množství, tak aby byla omáčka krásně hustá a krémová.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI