Dýňové placičky s ricottou a pečená kuřecí stehýnka zpět

Ingredience:
jemně strouhaná dýně300 gricott200 ghladká špaldová mouka200 g
česnek3 stroužkyvejce1 ksšalvěj10 lístků
strouhaný sýr Grana Padano35 gsůl1 lžička
Kuřecí stehýnka:
kuřecí stehýnka12 kssůl dle chutibarevný pepř dle chuti
drcený kmín dle chutiuzená mletá paprika dle chuti
jemně strouhaná dýně 300 g, ricott 200 g, hladká špaldová mouka 200 g, česnek 3 stroužky, vejce 1 ks, šalvěj 10 lístků, strouhaný sýr Grana Padano 35 g, sůl 1 lžička, kuřecí stehýnka 12 ks, sůl dle chuti, barevný pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, uzená mletá paprika dle chuti

Příprava

V zeleninové bedýnce dorazila opravdu véééliká dýně Hokaido, tak jsem přemýšlela, jak využít alespoň část nějakým zajímavějším způsobem než je obligátní polévka. Nakonec z toho vznikly tyto dýňové placky s ricottou a šalvějí.

Stehýnka omyjeme, naskládáme do pekáčku, osolíme, okořeníme a lehce podlijeme vodou. Pečeme přikryté na 190 stupňů asi 40 minut. Zatím máme čas na přípravu dýňových placek. Smícháme strouhanou dýni, ricottu, česnek, vejce, nasekanou šalvěj, sůl a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme a až na konec přidáme mouku. Dobře propracujeme, dokud nevznikne lepivé těsto. Z něj tvoříme pomoučenýma rukama placky, které klademe na plech s pečícím papírem. Po 40 minutách odkryjeme kuřecí stehýnka a přidáme k nim plech s plackami. Společně pečeme ještě asi 20 minut na horkovzduch. Podáváme s výpekem ze stehýnek, do kterého placky namáčíme. Dobrou chuť!

2016-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI