Ingredience: | |||||
dýně Hokaido, nakrájená na kostičky (neloupaná) | 2 velké hrsti | extra panenský olivový olej | dle potřeby | strouhané pecorino nebo parmazán | dle potřeby |
sůl | dle chuti | citronový pepř | dle chuti | čerstvá šalvěj | dle chuti |
bílé víno | 100 ml | zeleninový vývar | cca 150 ml | špagety, čím kvalitnější, tím lepší | dle potřeby |
máslo | oříšek |
Dýňová sezóna je opět v plném proudu a já zjišťuji, že jsem se přejedla klasické dýňové polévky a prostě už ji nějak nemusím, takže vymýšlím nové recepty, jak tuhle moji oblíbenou surovinu v kuchyni využít a nachystala jsem si k obědu vynikající italský recept. Aneb když chcete jídlo za pár minut a v lednici toho moc nemáte.
Nejprve si dáme kousky dýně opéct na trošce olivového oleje, poté zalijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme vyvařit. Osolíme a opepříme dýni, podle potřeby po troškách zalíváme vývarem, dokud dýně není měkká tak, že ji bez problému trochu rozmáčkneme vařečkou. To také ideálně sem tam uděláme, čímž se omáčka skvěle zahustí sama.
Nyní je čas uvařit podle návodu na obalu špagety. Do omáčky přidáme nahrubo posekanou čerstvou šalvěj, stačí kousek, tato bylinka je hodně aromatická. Nyní přidáme nastrouhaný sýr, asi jednu hrst, kousíček másla a dobře promícháme. Přidáme těstoviny a máme hotovo. Jídlo je hřejivé, zasytí a podle mě ideální právě na chladnější podzimní dny.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI