Dýňovo mrkvové falafely se salátem z mrkve, šalotky a smetanového sýra zpět

Ingredience:
stření dýně Hokaido1 ksmrkev1 + 2 ksvařená cizrna350 g
česnek1 stroužekmletý kmín1 lžičkahladkolistá petrželka2 hrsti
koriandr2 hrstigrahamový toustový chleba3 plátkyšalotka1 ks
smetanový sýr - Lučina, Palouček100 glibanonské nebo pita chleby4 kssůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřeby
stření dýně Hokaido 1 ks, mrkev 1 + 2 ks, vařená cizrna 350 g, česnek 1 stroužek, mletý kmín 1 lžička, hladkolistá petrželka 2 hrsti, koriandr 2 hrsti, grahamový toustový chleba 3 plátky, šalotka 1 ks, smetanový sýr - Lučina, Palouček 100 g, libanonské nebo pita chleby 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Cizrnu máme s dcerou moc rády. Často ji používám rozmixovanou na zahuštění zeleninových polévek či omáček. Když jsem si prohlížela magazín o vaření na internetu, zaujalo mě použití cizrny jako základu do kuliček (falafelu). Při nákupu mi také padla do oka dýně a nějak se mi zastesklo po její chuti. Nakonec jsem tedy zkombinovala známé a neznámé a výsledek byl více než uspokojivý.

Dýni vydlabeme a nakrájíme na středně velké kostičky. Oloupeme mrkev a nakrájíme na stejně velké kostičky jako dýni. Kostičky dýně a mrkve rozprostřete na plech vyložený pečicí folií, zastříkněte olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Cizrnu vsypte spolu s česnekem, kmínem a polovinou petrželky a koriandru do robotu a rozmixujte, ale ne zcela dohladka. Přidejte měkkou a lehce zchladlou dýni a mrkev (trochu pomačkanou šťouchadlem na brambory), chleba (rozmixovaný na "strouhanku") a sůl i pepř podle chuti. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte cca 16 falafelu. Dejte je na 10 minut do lednice.

Mezitím smíchejte zbylou petrželku, koriandr, nastrouhané dvě mrkve, šalotku a smetanový sýr a dejte stranou. Falafely vyskládejte na plech a dejte je na cca 20 minut do trouby na 200 stupňů.

Libanonské chleby mírně nahřejte, dovnitř dejte vždy část salátu a 3-4 falafely.

2016-01-27 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz. uvedeného množství surovin připravíte cca 16 kuliček.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI