Dýňový bulgur s balkánským sýrem zpět

Ingredience:
špaldový bulgur150 gmalá dýně Hokkaido1 ksbalkánský sýr dle potřeby
brusinky hrstopražená slunečnicová semínka hrstolivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
špaldový bulgur 150 g, malá dýně Hokkaido 1 ks, balkánský sýr dle potřeby, brusinky hrst, opražená slunečnicová semínka hrst, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Bulgur patří mezi má zamilovaná jídla. Nejznámějším pokrmem z bulguru je arabský salát "tabbouleh", který je oblíbený zejména v Libanonu. Já jsem si bulgur oblíbila díky jeho oříškové chuti a rychlé přípravě. Můžete si do něj přidat v podstatě cokoliv. Ale protože je dýňová sezóna, rozhodla jsem se pro kombinaci dýně, balkánského sýru a sladkých brusinek.

Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme ji s uvařeným bulgurem, brusinkami a balkánským sýrem. Ochutíme solí a před podáváním posypeme opraženými slunečnicovými semínky. 

2015-11-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI