Ingredience: | |||||
špaldový bulgur | 150 g | malá dýně Hokkaido | 1 ks | balkánský sýr | dle potřeby |
brusinky | hrst | opražená slunečnicová semínka | hrst | olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Bulgur patří mezi má zamilovaná jídla. Nejznámějším pokrmem z bulguru je arabský salát "tabbouleh", který je oblíbený zejména v Libanonu. Já jsem si bulgur oblíbila díky jeho oříškové chuti a rychlé přípravě. Můžete si do něj přidat v podstatě cokoliv. Ale protože je dýňová sezóna, rozhodla jsem se pro kombinaci dýně, balkánského sýru a sladkých brusinek.
Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme ji s uvařeným bulgurem, brusinkami a balkánským sýrem. Ochutíme solí a před podáváním posypeme opraženými slunečnicovými semínky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI