Dýňový bulgur s quinoou zpět

Ingredience:
bulgur150 gquinoa60 gdýně Hokaido400 g
cuketa120 gšalotka1 ksolivový olej dle potřeby
tymián dle chutisůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
parmazán20 g
bulgur 150 g, quinoa 60 g, dýně Hokaido 400 g, cuketa 120 g, šalotka 1 ks, olivový olej dle potřeby, tymián dle chuti, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, parmazán 20 g

Příprava

Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – “ No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?

Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.
Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo.
Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.

2015-12-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI