Ingredience: | cibule | 2 ks | sádlo | 1 lžíce | |
červená paprika | 1 lžička | drcený kmín | 2 lžičky | stroužky česneku | 3 ks |
voda | 1 litr | červené sterilované fazole | 1 hrstka | bílé sterilované fazole | 1 hrstka |
sterilovaná rajčata | 1/2 konzervy | brambory | 3 ks | feferonka | 1 ks |
olivový olej | 1 velká lžíce | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
majoránka | 1 hrstička | hraška na zahuštění | 1 hrstička |
Něco speciálního pro mého manžela po dlouhé době. Nedávno mě inspirovala Jana Hámtáková ze skupinky Vaříme malým dětem, kdy vařila luštěninový guláš. Protože manžel miluje fazole a ostřejší jídla, tak jsem se odhodlala uvařit něco na způsob luštěninového guláše. Navíc do chladného počasí, jak dělané, no ne?
Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme na sádle zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku osmahnout. Zalijeme litrem vody, nastrouháme syrové brambory a přidáme fazole a sterilovaná rajčata. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut. Pokud je potřeba zahustíme hraškou. Na dochucení použijeme sůl, pepř, majoránku a já guláš ve finále zakápla olivovým olejem s chilli. Dozdobíme tenkými proužky pórku. SErvírujeme s pečivem, knedlíkem nebo si vyberte, co máte nejraději.
Doboru chuť!
Pokud se vám guláš zdá dosti hustý nemusíte již hraškou zahušťovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI