Ingredience: | |||||
vepřové krkovice | 4 plátky | větší cibule | 4 ks | sýr niva | 200 g |
sýr gouda | 200 g | mletá paprika | 1 lžička | sádlo | 1 lžíce |
sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | petrželka | dle chuti | máslo | kousek |
Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany.
Plátky masa zlehka naklepeme, malinko osolíme ( niva i gouda jsou slané ), opepříme. Pekáček zlehka vymažeme sádlem, vložíme krkovici, kterou pokladme cibulé nakrájenou na půlkolečka. Na každý plátek dáme jednu cibuli. Zasypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zlehka poprášíme mletou sladkou paprikou. Bez přikrytí pečeme v troubě na 180 st cca 40 minut. Cibule puští šťavičku, ale vzhledem k tomu, že nic nepodléváme, není jí mnoho.
Proto jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv úpravě. My měli šťouchačky. Maso je krásně šťavnaté a křehké.
Recept mám od kamarádky Janičky Bouškové, jen jsem si ho mírně upravila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI