Ingredience: | |||||
krátké těstoviny (penne, farfalle...) | 250 g | ricotta | 200 g | rajčata v plechovce | 300 g |
česnek (oloupaný a rozmáčknutý) | 1 stroužek | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
extra panenský olivový olej | dle potřeby | nastrouhaný parmazán | dle potřeby |
Dneska jsem si pro vás připravila jednoduchý recept s ricottou a rajčaty. Těstoviny farfalle jsou moje oblíbené, ale vy můžete klidně použít jakékoliv jiné krátké těstoviny, jako jsou třeba penne, tortiglioni, mezze maniche, fusilli, eliche aj.
Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme česnek, který následně z pánve vyndáme (stačí, aby nám krásně provoněl jídlo). Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a necháme omáčku pomalu bublat na mírném plameni. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji.
Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a smícháme v pánvi s omáčkou společně s ricottou. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
TIP: Do rajčatové omáčky můžete přidat i pár lístků bazalky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI