Ingredience: | |||||
mleté maso | 1/2 kg | větší rajčata | 6 ks | slanina | 10 - 15 dkg |
česnek | 7 stroužků | rajský protlak | 1 lžíce | rajčata | 1 plechovka |
menší cibule | 2 ks | tymián | dle chuti | čerstvá bazalka | dle chuti |
sladká paprika | špetka | parmazán | dle potřeby | olivový olej | trochu |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Pokud nevíte co vařit, tak samozřejmě mleté maso, těstoviny a kvalitní sýr vás nemohou nikdy zklamat.
Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, necháme vysmažit. Poté přihodíme mleté maso, orestujeme a zalijeme rajčaty z plechovky a přidáme nakrájená rajčata i protlak. Prolisujeme 6 stroužků česneku. Pak už jen dochucujeme. Přisypeme asi polovinu nastrouhaného parmazánu (2-3 lžíce), zbytek si necháme na posypání, tymián, bazalku (promneme v dlaních). Asi 15 minut vaříme, aby změkla všechna rajčata. Když omáčku odstavíme z plotny, prolisujeme zbývající stroužek česneku a můžeme ještě přidat bazalku. Poléváme uvařené těstoviny (dle návodu) a na závěr zakápneme olivovým olejem a sypeme parmazánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI