Farmářské těstoviny zpět

Ingredience:
mleté maso1/2 kgvětší rajčata6 ksslanina10 - 15 dkg
česnek7 stroužkůrajský protlak1 lžícerajčata1 plechovka
menší cibule2 kstymián dle chutičerstvá bazalka dle chuti
sladká paprika špetkaparmazán dle potřebyolivový olej trochu
sůl špetkapepř špetka
mleté maso 1/2 kg, větší rajčata 6 ks, slanina 10 - 15 dkg, česnek 7 stroužků, rajský protlak 1 lžíce, rajčata 1 plechovka, menší cibule 2 ks, tymián dle chuti, čerstvá bazalka dle chuti, sladká paprika špetka, parmazán dle potřeby, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Pokud nevíte co vařit, tak samozřejmě mleté maso, těstoviny a kvalitní sýr vás nemohou nikdy zklamat.

Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, necháme vysmažit. Poté přihodíme mleté maso, orestujeme a zalijeme rajčaty z plechovky a přidáme nakrájená rajčata i protlak. Prolisujeme 6 stroužků česneku. Pak už jen dochucujeme. Přisypeme asi polovinu nastrouhaného parmazánu (2-3 lžíce), zbytek si necháme na posypání, tymián, bazalku (promneme v dlaních). Asi 15 minut vaříme, aby změkla všechna rajčata. Když omáčku odstavíme z plotny, prolisujeme zbývající stroužek česneku a můžeme ještě přidat bazalku. Poléváme uvařené těstoviny (dle návodu) a na závěr zakápneme olivovým olejem a sypeme parmazánem.

2014-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI