Fazole adzuki se zeleninou, bylinkami a česnekem zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyvařené fazole adzuki150 - 200 gbílá cibule1 ks
rajčata6 ksrajčatová šťáva150 mločištěná, vydlabaná cuketa1/2 ks
bazalka dle chutitymián dle chutičesnek dle chuti
jablko1 kspórek na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, vařené fazole adzuki 150 - 200 g, bílá cibule 1 ks, rajčata 6 ks, rajčatová šťáva 150 ml, očištěná, vydlabaná cuketa 1/2 ks, bazalka dle chuti, tymián dle chuti, česnek dle chuti, jablko 1 ks, pórek na ozdobení

Příprava

Když vařím fazole, vždy si jich uvařím víc. Tentokrát jsem z nich připravila polévku a zeleninovou směs. Musím podotknout, že už tu strašily milé fazolky dost dlouho a bylo načase si je opět dopřát.

Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.

Uvařené scezené fazole dáme stranou, vývar z fazolí je škoda vylít, vývar jsem použila na přípravu polévky.

A jdeme připravit směs. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou cuketu, nakrájená rajčata, které jsem spařila a oloupala, prohřejeme, přidáme rajčatovou šťávu a dusíme. Když je zelenina měkká dochutíme. Přidáme nastrouhané jablíčko a koření, já zvolila bazalku, tymián a česnek. Jelikož jsem připravovala i pro syna, zeleninu jsem udělala měkčí a dala méně česneku, nakonec jsem přidala vařené fazole adzuki a vše společně krátce prohřála a při servírování ozdobila pórkem.

2016-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI