Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | vařené fazole adzuki | 150 - 200 g | bílá cibule | 1 ks |
rajčata | 6 ks | rajčatová šťáva | 150 ml | očištěná, vydlabaná cuketa | 1/2 ks |
bazalka | dle chuti | tymián | dle chuti | česnek | dle chuti |
jablko | 1 ks | pórek | na ozdobení |
Když vařím fazole, vždy si jich uvařím víc. Tentokrát jsem z nich připravila polévku a zeleninovou směs. Musím podotknout, že už tu strašily milé fazolky dost dlouho a bylo načase si je opět dopřát.
Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Uvařené scezené fazole dáme stranou, vývar z fazolí je škoda vylít, vývar jsem použila na přípravu polévky.
A jdeme připravit směs. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou cuketu, nakrájená rajčata, které jsem spařila a oloupala, prohřejeme, přidáme rajčatovou šťávu a dusíme. Když je zelenina měkká dochutíme. Přidáme nastrouhané jablíčko a koření, já zvolila bazalku, tymián a česnek. Jelikož jsem připravovala i pro syna, zeleninu jsem udělala měkčí a dala méně česneku, nakonec jsem přidala vařené fazole adzuki a vše společně krátce prohřála a při servírování ozdobila pórkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI