Ingredience: | |||||
fazolové lusky | dle potřeby | máslo | kousek | olej | trochu |
cibule | 1 ks | hladká mouka | 2 lžíce | mléko | dle potřeby |
bilý pepř | špetka | sůl | špetka | ocet | trochu |
cukr | dle chuti | smetana (30%) | 1 kelímek | kopr | dle chuti |
K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....
Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI