Ingredience: | |||||
tortilly | 4 ks | olivový olej | červená cibule | 1 ks | |
římský kmín | 1 lžička | oregano | 1/2 lžičky | mletá paprika | 1/2 lžičky |
uzená paprika | 1/2 lžičky | chilli paprička | 1 ks | fazole v tomatě | 1 konzerva |
sterilovaná kukuřice | 3 lžíce | malý rajčatový protlak | 1 ks | červená čočka | 50 g |
voda | 1 dcl | sůl | špetka | uzený sýr Veganline | |
Sojade jogurt natural | 1 kelímek |
Při sobotním večeru jedna mexická rychlovka, která je výborná s dobře vychlazeným pivem - quesadilla s fazolemi a červenou čočkou. Pokud máte rádi pikantní mexickou kuchyni, toto Vám zajisté zachutná. Upozorňuji, že je pokrm hodně sytý.
Na olivovém oleji opečte cibulku dozlatova, poté zasypte kořením, zalijte fazolemi, protlakem a vodou. Přidejte červenou čočku a vařte dokud nebude čočka měkká (zhruba 10 minut). Poté přidejte kukuřici, dosolte a případně dochuťte dle chuti. Milovníci pikantních chutí mohou přidat ještě čerstvou chilli papričku.
Rozpalte troubu na maximum, ideálně zapněte gril. Na placku dejte polovinu směsi, zasypte strouhaným sýrem (dle chuti, ale stačí opravdu troška) a přiklopte druhou plackou. Tortilly zvrchu lehce navlhčete (aby se Vám nepokroutily) a dejte na 2 - 3 minuty zapéct pod gril.
Servírujte s bílým jogurtem (např. Sojade) a zeleninou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI